Yamaha MODX8

Synthesizer med 88 vägda GHS tangenter, AWM2 och FM-Z sample-synthesis ljudmotor, inbyggd USB audio/MIDI interface och DAW kontroller integration. 1 GB flash memory, 192 toners polyfoni.

19 990 kr 24 månaders räntefri delbetalning: 876 kr/månad

 • Artikelnr: 0553000605
 • Ej beställningsbar

För klaviaturspelare som har användning för ett klaviaturfokuserat instrument med ett stort urval av ljud, är MODX8 en synthesizer med 88 vägda Graded Hammer Action tangenter. Motsatt till andra instrument med 88 tangenter, har MODX8 över 125 år av Yamahas hantverksmässiga klaviaturerfarenhet, kombinerat med över 40 år som skapare av branchens ledande synthesizers.

MODX är en kompakt synthesizer med lättvikt, designad till inspirerande musikproduktion. MODX’s synthesis engine ger obegränsad potential till att skapa dina helt egna unika ljud, som det krävs av varje enskild musiker. MODX’s engine är baserad på samma teknologi som används i flaggskeppet MONTAGE: AWM2 (Advanced Wave Memory 2) sample och synthesis engine och en ren FM-X (Frequency Modulation) synthesizer moderniserad till fantastisk ljudutveckling och komplex ljuddesign. Styr din kreativitet, ta kontroll och stick ut från mängden med MODX.

MODX – synthesizerna är kompatibla med performances från MONTAGE, MOTIF XS / XF, MOXF och med hjälp av en gratis FM-omvandlare på YamahaSynth.com med DX- och TX-ljud får MODX-användare tillgång till ett av branchens största ljudbibliotek. En samplad Bösendorfer Imperial Premium flygel och möjlighet för ljuddelning i webbportalen Soundmondo, utvidgar ljuduniversumet ännu mer. Motion Control inkorporerar denna rikedom av ljud in i en programmerbar matrix till dynamiska ljudstrukturer, så MODX-serien kombinerar fantastiska ljud och oöverträffade performance möjligheter.

MODX finns i tre modeller; MODX6, MODX7 och MODX8 och har alla fyra faders, en multifunktionell Super Knob och en touch skärm. Ljudbyte görs enkelt utan att behöva avbryta ljud, när det byts mellan olika performances. MODX-serien har upp till 128 toners polyfoni på AWM2 stereosamples utöver 64 toners polyfoni på FM-X synthesizer stämmor. Man kan använda upp till 13 dual insert-effekter samtidigt och komplettera med tre separata master-effekter vilket ger oanad potential inom ljuddesign.

Highlights

 • Samma ljudteknologi som i MONTAGE: AWM2 och FM-X
 • Motion Control för automatiserade kontroller, Super Knob kontroll med upp till 128 parametrar
 • 7″ touch TFT Color Wide-VGA skärm
 • Motion Control Synthesis Engine
 • AWM2 (8 Elements), 128-toners polyfoni, 5.67 GB Waveform-ROM, 1 GB Flash-ROM för användar-waveforms
 • FM-X ( 8 Operators, 88 Alritmer), 64-toners polyfoni
 • 2,000 Preset performances, 640 användarplatser
 • Super Knob, 4 Assignable Knobs, 4 Sliders, 7″ TFT Color Wide-VGA touch screen
 • 2-in/10-ut multikanals USB Audio Interface för PC/Mac/iOS
 • Inklusive Steinberg Cubase AI DAW software för PC/Mac
 • Dimensioner: 1,333 x 404 x 160 mm
 • Vikt: 13.8 kg

Interagera med MODX’s Performances med Motion Control: en programmerbar kontrollmatris som används till att skapa dynamiska och uttrycksfulla toner. Med Motion Control kan du skapa helt nya ljud som inte har varit möjligt möjligt på tidigare hardware-syntar.

Med Super Knob kan du göra dynamiska förändringar på 128 samtidiga parametrar genom att styra flera av dem samtidigt. T.ex. genom att ändra lyssningsposition från rakt framför ett instrument till längst bak i en konsertsal, eller radikalt ändra musiken från atmosfäriskt och mjukt till rytmiskt och kantigt. Super Knob kan assignes till en FC7-fotpedal.

Motion Sequences är tempo-synkroniserade och fullständigt anpassninsgbara control sequences som kan assignes till alla synthparametrar, och ger dig fantastiskt kreativa sätt att mäta och programmera ljud på. Motion Sequences har också dedikerade kontroller på frontpanelen, vilket gör det enkelt att manipulera dem i realtid, och därmed ger dig fantastiska möjligheter till interaktion och uttryck.

Envelope Followern gör om ljud till en kontrollsignal som kan användas till att styra varje parameter i