Boss JB-2 Angry Driver

Overdrivepedal som kombinerar ljuden från Bross BD-2 Blues Driver med Angry Charlie från JHS Pedals.

2 800 kr 24 månaders räntefri delbetalning: 160 kr/månad

 • Artikelnr: 0553001438
 • 3-6 dagar Finns produkten i butik nära dig?
  • Musikbörsen i Jönköping AB

För att fira 40-årsjubileet av BOSS compact-pedaler har BOSS och JHS Pedals ingått ett historiskt kreativt samarbete mellan de två branschledarna. Monterad i BOSS klassiska compact-design kombinerar JB-2 Angry Driver ljuden från den ikoniska BOSS BD-2 Blues Driver med JHS Pedals populära Angry Charlie. I ett tätt samarbete har de två pedalinnovatörerna utvecklat en helt ny kombinerad krets med förfinat ljud och prestanda perfekt justerad för en overdrive med två lägen.

JB-2 Angry Driver har tre dubbelkoncentriska rattar vilka ger dig möjlighet att ställa in drive, tone och level för de olika typerna av overdrive. Via en sex-stegs lägesväljare kan du använda de två overdrivekretsarna var för sig eller kombinera dem seriellt eller parallellt. Med möjligheten att mixa Blues Drivers berömda,vuttrycksfulla låg- till mellan-gain med Angry Charlies aggressiva rockljud i alla kombinationer ger JB-2 Angry Driver ett oöverträffat brett användningsområde i en enda overdrive-pedal.

Highlights

 • Helt ny overdrive-pedal med en massiv ljudbredd, gemensamt utvecklad av BOSS och JHS Pedals
 • Kombinerar ljuden från BD-2 Blues Driver från BOSS och Angry Charlie från JHS Pedals
 • Tre dubbelkoncentriska rattar ger dig möjlighet att ställa in drive, tone och level för de olika typerna av overdrive
 • Lägesväljare för att välja typ av overdrive, två olika seriekopplingar eller parallellkoppling för unika nya ljud
 • Finns även ett läge för att byta mellan BOSS och JHS overdrives med den inbyggda pedalomkopplaren
 • Kontakt för att fjärrstyra pedalens lägen och bypass från en extra pedal eller ett effekt-switchningsystem
 • Flerfärgs LED-indikator visar läge för BOSS (blå), JHS (röd) och båda tillsammans (lila)
 • BOSS fem-års garanti

Idén att utveckla JB-2 uppstod i vänskapen mellan BOSS VD Yoshi Ikegami och JHS Pedals grundare Josh Scott och deras gemensamma passion för innovativ pedal-design. Blues Driver har länge varit Josh favoritpedal och han säger att den fick honom att börja designa egna pedaler och starta sitt eget företag. “Jag började intressera mig för pedalkonstruktion för att jag, som gitarrist, använde två Blues Drivers tillsammans i åratal. En dag gick en av dem sönder. Jag öppnade den och insåg att det bara var ett enkelt fel att fixa med en lödning. Det gjorde mig nyfiken och det tog över hela mitt liv och företaget JHS har sitt ursprung i reparationen av den pedalen.”

Yoshi och Josh besöker varandra regelbundet på den årliga mässan the NAMM Show och de har diskuterat ett samarbete många gånger. Med BOSS firande av 40-årsjubileet av compact-pedalen under hela 2017 tyckte Yoshi att tidpunkten var rätt för att utveckla en ny pedal tillsammans. “I BOSS compact-pedalers 40-åriga historia är detta den första,” säger Yoshi. “Jag tycker att det är underbart att två företag har samarbetet utifrån en ömsesidig respekt för varandra.”

“Vi är tycker det är spännande att samarbeta kring JB-2 med BOSS, en av våra hjältar,” säger Josh. “I åratal har jag har sagt att BOSS-pedaler är mina favoritpedaler. För JHS att få komma in i historien om vad BOSS har gjort i 40 år är en stor ära och bortom allt jag nånsin skulle kunna föreställa mig.”

Med sina två olika typer av overdrive, dubbelkoncentriska rattar och sex lägen ger JB-2 en bred mängd overdrive i en enda pedal. Blues Driver har en lägre grad av overdrive och tar dig från boost till overdrive och Angry Charlie tar dig från medium-stark overdrive hela vägen till distorsion.

En sex-positioner lägesomkopplare ger möjligheter att använda dessa två overdrive på en mängd olika kreativa sätt från individuella enheter till att koppla dem i serie eller parallellt. Seriekopplade fungerar en overdrive som en booster för den andra och i parallellt läge ändras overdrivens karaktär uttrycksfullt som svar på dynamiken i ditt spel. En kontakt för fjärrstyrning ökar pedalens flexibilitet än mer då man kan styra pedalen från en extern omkopplare eller pedal-switcher.

“I detta lilla format får du ett otroligt system som är fantastiskt med kopplingar för serie och parallellt,” menar Josh. “Du har sex kontroller för två pedaler men de sex kontrollerna parallellt blir sex kontroller för en ny pedal och det är väldigt, väldigt fräckt. Så du får en Angry Charlie som folk känner till och en Blues Driver som folk känner till. Men när man sätter ihop dem interagerar de sex kontrollerna och man får hundratals ljud. Jag tycker att det är en fantastisk