Boss VO-1 Vocoder

Effektpedal som kan få en gitarr, bas eller nåt annat instrument för att viska, sjunga och skrika.

2 680 kr 24 månaders räntefri delbetalning: 155 kr/månad

  • Artikelnr: 0553001522
  • Kontakta oss för leveranstid

VO-1 Vocoder är en unik och innovativ effektpedal som lägger hela den mänskliga röstens massiva uttrycksfullhet i händerna på alla gitarrister och basister. Genom att låta med rösten i en inkopplad mikrofon medan man spelar är det enkelt att transformera sitt ljud till elektroniska röster, klassiska talk box-ljud och massor av helt nya klangfärger som är perfekta för moderna musikstilar. Det är till och med möjligt att skapa imponerande körljud utan att koppla in en extern mikrofon. När man pluggar in i VO-1 kan man bokstavligen prata, sjunga och gråta med sin gitarr och ta sitt spel till nivåer man aldrig drömt om.

Highlights

  • Innovativ och lättanvänd vocoder-pedal som drivs av BOSS berömda gitarrsyntteknologi
  • Använd din röst för att dramatiskt utöka uttrycksmöjligheterna för ditt instrument på oräkneliga sätt
  • Vintage mode för klassiska syntröstljud och Advanced mode för helt nya vocoder-ljud med förbättrad tydlighet
  • Talk Box mode möjliggör “talking lead guitar”-ljud utan krånglet med att koppla upp en traditionell talk box
  • Choir mode för att få ett fylligt körljud utan att koppla in en mik
  • Effektloop för ljudexpansion och enkel integration med existerande pedaler
  • Fungerar med gitarr, bas och alla andra instrument med en 1/4-tums utgång
  • BOSS fem års garanti

Kraftfulla uttrycksmöjligheter med din röst för gitarr och bas
Den mänskliga rösten är utan tvekan det mest uttrycksfulla instrumentet som finns, och kan producera mängder av ljud. Vocoder-teknologi låter dig nyttja denna kraft och kontrollera klangen av ditt instrument på många olika sätt via realtids röstmanipulation, och få talliknande ljud, oändligt kontrollerbar wah och mycket mer. Under årtionden har keyboardister använt vocoders för att skapa elektroniska röstljud och andra röstliknande ljud med syntar, och nu gör VO-1 det enkelt för gitarrister och basister att använda detta kreativa verktyg i sin musik.

Spjutspets vocoder-teknologi i en kompakt pedal
Genom att drivas av BOSS berömda gitarrsyntteknologi, har VO-1 en kraft och flexibilitet som går långt bortom den begränsade funktionaliteten hos andra vocoders. Vintage mode ger de bekanta syntröstljuden som hörts på många pop- och elektroproduktioner genom åren, medan Advanced mode använder sig av helt ny BOSS-teknologi för att översätta ditt tal och andra röstuttryck till din gitarr med aldrig tidigare hörd definition och klarhet. Talk Box mode återskapar de klassiska “talking lead guitar”-ljuden utan att behöva använda en traditionell talk box rig med munslang vilket gör dessa ljud mer lättillgängliga och bekväma. Till sist finns även Choir mode som producerar fylliga och imponerande köreffekter direkt från ingångssignalen. Man behöver ingen mikrofon.

Oändliga möjligheter, nu lätta att använda
Med VO-1 har BOSS gjort en vocoder enkel att använda. För det första kopplar man in den som vilken annan pedal som helst. Den enda övriga koppling man behöver är en mikrofon som man använder för att styra VO-1s vocoder-funktion i de tre första lägena (modes). Efter det är det bara att sätta på effekten, vrida på rattarna och uttrycka sig med sin röst i mikrofonen medan man spelar. Man behöver inte ens oroa sig för att sjunga rent. All styrning av tonhöjd styrs via händerna samtidigt som VO-1 lägger till den komplexa formantkaraktären från rösten på gitarrljudet i realtid. VO-1 har också en effektloop för att koppla in externa effekter plus en Blend-ratt för att mixa vocoder och originalljudet.