Vox Bc108

VOX Black Cab-serien BC108 Ljud, struktur och design – Black Cab-serien omdefinierar högtalarlådan.

1 450 kr

  • Artikelnr: 0553048638
  • Kontakta oss för leveranstid

Som den sista komponenten i din rigg har högtalarlådan en betydande påverkan på ditt gitarrljud. Att ha en högkvalitativ, välutformad låda som matchar bra med din valda förstärkare är en avgörande övervägande och kan drastiskt förbättra din ton.

Baserat på VOX’s unika designfilosofi levererar Black Cab-serien en oöverträffad flexibilitet och ljudkvalitet. Lådans struktur har noggrant övervägts i varje detalj, inklusive noggrant utvalda högtalare och en enkel design i grundläggande svart. Med Black Cab-serien kan du dra full nytta av din gitarrförstärkares potential och uppträda med bästa möjliga ljud.

Den kompakta BC108 har en enda 8-tums högtalare och är avsedd för användning som personlig träning. Lätt och kompakt kan du enkelt bära den vart du än behöver. Den är ett utmärkt val för att ta med dig till ditt övningsstudio eller till en liten liveperformance-plats.

För BC108 valde vi en 8-tums högtalare för att hålla lådan lätt och portabel. Högtalaren är också mer kompakt, men vi har grundligt omprövat hela designen för att säkerställa att lågfrekvent svar förblir utmärkt. Ett av elementen som avgör gränsen för lågfrekvent reproduktion är F-zero (f0: den lägsta resonansfrekvensen), så vi använder en nyutvecklad högtalare som sänker detta så lågt som möjligt; resultatet är en högtalare som, trots sin lilla storlek, kan leverera tillräckligt med lågfrekvent ljud. För att dra full nytta av lågarna från denna högtalare har vi designat om en låda med en unik semi-öppen baksida. Trots att lådan är kompakt och lätt har den gott om volym och levererar ett rikt och väl avrundat lågfrekvent område.

Två av dessa högtalarlådor kan anslutas parallellt. En enskild enhet tillåter upp till 25W@8Ω utgång, och anslutning av två enheter möjliggör upp till 50W@4Ω utgång för ännu större volym. Du kan använda en låda för daglig träning och ta med dig två lådor för repetition eller liveuppträdande, ansluta dem parallellt när du behöver spela med mer volym.

Den idealiska följeslagaren för BC108 är MV50 förstärkarhuvudet. Detta förstärkarhuvud matchar storleken på dessa lådor och ger en EQ-switch som kan kompensera för lågorna eller begränsa högorna. Denna kombination ger dig ljud som drar full nytta av högtalarlådans egenskaper utan att försämra MV50: s kapacitet. Att använda MV50 med två BC108 enheter anslutna parallellt kommer att maximera dess ljudpotential.

  • Speaker: 1 x 8″ VOX original 8ohm
  • Input Jack: 2 x Input jack
  • Max Input: 25Wrms
  • Dimensions (W x D x H): 260 x 280 x 200 mm/10.24″ x 11.02″ x 7.87″
  • Weight: 3.9 kg/8.60 lbs.
  • Included Items: Speaker cable