Roland SPD-30 White

Octapad, 8 slagplattor + 4 externa ingångar + ingång för hi-hat pedal. 670 ljud, 30 olika EFX, Phrase Loop, USB, stor LCD

11 910 kr 24 månaders räntefri delbetalning: 540 kr/månad

  • Artikelnr: 0553001565
  • 3-6 dagar

Roland’s första Octapad ritade en gång i tiden totalt om kartan för elektroniska percussion-instrument. Lika liten som en vanlig portfölj slog Octapad ned som en bomb och erbjöd trummisar och percussionister samma möjligheter som en fullstor elektronisk rigg – i en enda enhet – och med helt nya möjligheter att framträda och uttrycka sig på.I dag, flera decennier senare, skrivs ett nytt, spännande kapitel i Octapad-historien. SPD-30 blandar nutidens mest väsentliga sound med den senaste triggningstekniken – allt förpackat i ett tåligt, turnévänligt format, redo för de mest krävande jobben.

  • Fylld med nya percussion-ljud från hela världen samt 30 olika sorters multieffekter
  • Försedd med den senaste tekniken inom pad-detektering (utvecklat för V-Drums) erbjuder SPD-30 en jämn och exakt triggning med utmärkt separation/isolering mellan de olika padsen
  • Fyra extra dualtrigger-ingångar samt ingång för hi-hat controller för att lägga till externa pads så man får ett “mini-kit” eller för anslutning av triggmickar på akustiska trummor
  • Phrase Loop-funktion inspirerar kreativiteten; Spela in dina rytmer i realtid och överdubba upp till tre lager
  • USB-anslutningar för MIDI och minneslagring
  • Stor, bakbelyst LCD samt indikatorlampor för de olika padsen gör att SPD-30 fungerar även där belysningen är minimal
  • Tålig, “turnévänlig” design

LJUDBANK
I motsats till den första Octapaden, PAD-8 – som var en ren MIDI-kontroller – så är SPD-30 välfylld med egna interna ljud. Femtio “kits” finns att tillgå, med bra och nödvändiga grundljud som spänner över mängder av musikstilar. Man kan redigera ljuden med inbyggda parametrar som tuning, muffling, attack, pitch sweep med mera. Det ryms med andra ord mängder med ljud och möjligheter i en SPD-30.

MULTIEFFEKTER
Roland’s världsledande effektteknologier finns såklart också representerade i SPD-30. Den inbyggda multieffektenheten är utformad för att ge optimala möjligheter för just trum- och percussionljud. Det finns 30 olika, interna multieffektuppstllningar att välja mellan – plus EQ, limiter och sju olka ambience-varianter.

PHRASE LOOP-FUNKTION
Med den inbyggda Phrase Loop-funktionen kan man omedelbart skapa loopar och fraser i flera lager (layer). Man kan spela in och lagra 50 fraser internt, där varje fras kan bestå av upp till tre lager. Fraser kan också sparas på ett externt USB-minne (tillbehör).

AVANCERAD TEKNOLOGI FÖR TRIGGNINGEN
Octapad SPD-30 änvänder sig av samma avancerade triggningsteknik som de stora V-Drum seten. Varje pad är en separat, isolerad enhet med optimal känslighet och maximal avsaknad av överhörning. Utöver dessa finns också fyra dual-trigger ingångar samt en ingång för hi-hat kontroller (kompatibel med Roland FD-8 eller VH-11) så att man kan skapa ett “mini-trumset” med externa pads (ur Roland’s KD-, PD-, PDX- och CY-serier) eller triggmickar från akustiska trummor (Roland’s RT-serie).