Roland TM-1

Trumtrigger och ljudmodul med 2 ingångar för Roland pads och akustiska trumtriggers, trigger-to-MIDI-omvandlare, 30 interna ljud, gratis editor-app, spela med egna samples och loops.

2 380 kr

 • Artikelnr: 0553001845
 • 3-6 dagar

Att som trummis få till ett ljud du är nöjd med, för att inte tala om att ha rätt ljud på ett gig, är avgörande. Men det kan vara dyrt och tidskrävande att försöka lista ut vad som funkar. Enter TM-1 – en unik triggermodul, som gör det lätt att lägga till ljud på ditt akustiska trumset.

Dessa ljud kan vara vad du vill, från TM-1:s inbyggda bastrumma, virvel, puka, cymbal, och percussion samples, till dina egna samples och loopar. Du ansluter bara en kompatibel Roland-trigger pad till TM-1 och sen kan du direkt spela de ljud du behöver. Eller så kan du montera på en trigger från RT-serien på en av dina akustiska trummor och spela med ett sample du gillar, överst i perfekt synkronisering, utan nån form av fördröjning.

Att få dina egna ljud i TM-1 är lekande lätt, tack vare den gratis editor-appen till Mac/Windows och iOS/Android. Du behöver bara koppla TM-1 till din enhet, öppna appen, importera samples från ditt bibliotek och justera inställningarna efter behov. När det kommer till att spela live på scen, kan den batteridrivna eller strömförsörjande TM-1 styras med din fot via inbyggda pedaler. Det är även möjligt att tysta hybridljuden med en footswitch, så du kan spela helt akustiskt i verserna, innan du lägger till lite extra hybridkraft i refrängen. Alla trummisar, som spelar live, kan dra stor fördel av en hybriduppsättning i dagens läge, och TM-1 är det enklaste och mest prisvärda sättet att börja.

Highlights

 • Det enklaste sättet att komma igång med kraften i hybridtrummor
 • Enkel och intuitiv att använda, med direkt kontroll över triggerfunktionerna
 • Liten i storleken, utrustad med batterier och utformad med en robust lvbaserad design, integrerar TM-1 lätt med ditt vanliga trumset
 • Två inbyggda fotpedaler för att trigga ljudet, byta kit och tysta modulen
 •   Passar alla typer av musik, från rock och metal till elektronisk musik osv
 • 15 inbyggda kit och nästintill obegränsad ljudanpassning via en praktisk redigeringsapp
 • Gratis TM-1 Editor (Mac/Windows, iOS/Android) ger tillgång till över 150 extra ljud, plus användar-sample import och mycket mer
 • Kompatibel med Rolands RT-serie akustiska trumtriggers och ett brett urval av Roland trigger pads
 • Anslut upp till två pads eller triggers (två single-trigger enheter eller en dual-trigger enhet)
 • Fungerar också som en trigger-to-MIDI omvandlare när den ansluts till en dator
 • USB till editor-kommunikation och trigger-to-MIDI omvandling

Hybridtrummor finns idag överallt – från arenakonserter till små klubbar och barer. Trummisar älskar möjligheten att kunna ta med “studiostilen” i sin kärna av akustiska ljud och kunna spela de elektroniska percussioninslagen som är så viktiga i modern musik. I början kan det vara skrämmande att skapa en hybrid akustisk-elektronisk uppsättning. Men med TM-1 är det lätt för varje trummis att starta sin hybridresa. Du behöver endast montera en eller flera Roland trigger-enheter i din setup, ansluta dem till TM-1 och du har på en gång tillgång till de ljud du har användning för. Med dedikerade knappar för sensitivity, pitch med mera behöver man inte vara ett tekniskt geni för att kunna använda den. Snurra bara på knapparna tills ljudet är rätt för dig och börja spela!

När du spelar på scen med ditt akustiska kit, är det svårt eller omöjligt att ändra ljud på plats. Men med ett hybridtrumset, kan ändringar göras på ett ögonblick. Nu kan du spela det unika trumljudet du inte kunnat ta med till giget, eller ta med samples och loopar för att förbättra och utvidga ditt primära trumljud. Direkt ur lådan kommer TM-1 med 15 klara kit med två instrument i varje. Den gratis editor-appen öppnar upp för ett bibliotek med över 150 extra ljud, inklusive bastrumma, virvel, andra trummor och även synth loops. Och med möjligheten att lägga till dina egna ljud via editor-appen, så är de soniska möjligheterna nästan oändliga. Vad du än vill uppnå, har det aldrig varit lättare att ändra ditt kits ljud under en live performance.