Roland Boutique JU-06A

Vintage JUNO synthesizer Sound Module, 4 voices polyfoni, 64 + 64 ljud-patches, 16 step sequencer. Kan utökas med K-25m-tangenter och Boutique Dock: DK-01.

5 870 kr 24 månaders räntefri delbetalning: 288 kr/månad

  • Artikelnr: 0553002112
  • 3-6 dagar

För de allra flesta representerar Rolands vintagesynthar det klassiska soundet hos 80-talets musik.  I takt med deras ökade popularitet på secondhand-marknaden är det många keybordister som vill få tag på en vintage JUNO, eller bittert ångrar att de sålde av en ’back in the day’!  Med JU-06A får du sound, design och funktioner från både JUNO-60 och JUNO-106 samlade i ett modernt instrument som du enkelt tar med överallt.

JU-06A består av det bästa från både JUNO-60 och JUNO-106. Den har det kontinuerliga högpassfiltret från 106:an, den envelope-styrda pulsbreddsmodulationen från 60 samt det unika filterbeteendet från båda, med direkt åtkomst från panelen. JU-06As sound är omöjligt att skilja från sina analoga förlar, även när du tweakar kontrollerna eller använder extrema inställningar. Och ingen vintage JUNO är komplett utan det karakteristiska ”virvlande” soundet hos det legendariska choruset, minituöst återskapat ända till det episka (och som tur är justerbara) noise-ljudet.

Även om du kanske föredrar filtret hos JUNO-106, kan du sakna arpeggio-funktionen hos JUNO-60. Med JU-06A får du båda dessa funktioner – samt ackordminne och en inbyggd sequenser. Att skapa sequencer-fraser med ackordminne resulterar i polyfoniska fraser så massiva att ingen kommer att tro att det kommer från nåt så kompakt att det får plats i din ryggsäck.

Med USB audio/MIDI och MIDI-jack i full storlek kan du spela och synkronisera med i princip alla typer av utrustning. Det finns också en extern clock-ingång så att du kan synka med analoga vintage-instrument eller moderna eurorack-system.  Att använda en extern klocka är inte bara praktiskt när du använder en inbyggd sequenser, utan det kan även resultera i oväntade fraser, rytmiska variationer och andra ”happy accidents”.

Den kompakta storleken innebär att JU-06A passar nästan var som helst, lätt kontrollerad från ett masterklaviatur eller DAW.  Lägg till en DK-01 Boutique Dock för en polerad look och tre praktiska, tiltade lägen.  Eller lägg till K-25m keyboard och du har ett helt fristående, bärbart instrument som erbjuder en obegränsad upplevelse fri från sladdar och andra störande moment.