Roland FANTOM-6

Workstation med 61 semi-vägda tangenter och aftertouch, V-Piano, PCM, virtual analog och analog filter-teknik, 16 x 3 stereo audio interface, TR-REC sequencer, många autentiska elektroniska, akustiska och hybrida ljud.

45 650 kr

 • Artikelnr: 0553001791
 • Kontakta oss för leveranstid

FANTOM är en helt ny typ av kreativt nav, skapad för omedelbar produktion och uttrycksfulla livespelningar. Inspirerande, inbyggda produktionsverktyg och omfattande dataintegration banar väg för en initiutiv och naturlig upplevelse – full av möjligheter. Den expanderbara ljudmotorn levererar våra bästa elektroniska och akustiska ljud, med både djupet och kontrollen att kombinera och forma dem på nya spännande sätt. Byggd med högkvalitativa material, en praktisk och snygg design samt utrustad med de bästa 61, 76 och 88 tangenters klaviaturer Roland nånsin skapat.

Highlights

 • Enkelt arbetsflöde utan förvirrande modes
 • Expanderbar ljudmotor ger autentiska elektroniska och akustiska ljud
 • Färska hybridljud som kombinerar modern och klassiska ljud
 • Routable analogt filter för extra värme och grit
 • V-Piano-teknik för fantastisk realism och uttryck
 • ”Scenes” inkluderar inställningar för alla 16 lager plus effekter och patterns
 • Djup interaktion med DAWs och softsynths samt 16×3 stereo audio interface
 • Multitrack-klippbaserad sequencing med omedelbar pattern-inspelning och triggering
 • TR-REC sequencer som finns på klassiska Roland-trummaskiner
 • High-resolution controller med dedikerad synth-styrsektion
 • Massiv DSP-power till polyfoni och smidig ljudövergång
 • 61 semi-vägda tangenter med aftertouch
 • Dimensioner: 1084 x 403 x 106 mm
 • Vikt: 15,3 kg

Varje del av FANTOM är ämnad för att skapa. Dess smidiga och snabba arbetsflöde saknar helt komplicerade ”modes”, frustrerande tekniska begränsningar eller kompromisser med ljudkvaliteten. FANTOMs kreativa process reflekterar hur dagens musiker arbetar med växlande kompositionsverktyg, snabba och lättillgängliga kreativa miljöer och djup dataintegration.När kreativiteten flödar får det inte finnas några begränsningar. Med FANTOM behöver du inte kompromissa med dina ljud eller navigera runt gamla, uttjänta tekniska begränsningar. Och du behöver aldrig mer hålla reda på vilka funktioner som passar i vilket läge. FANTOM är alltid i ett fullt kreativt läge och håller ditt arbetsflöde konstant, oavsett situation.

FANTOM är redo att skapa när du är – och allt som behövs är en enkelt knapptryckning. Dina sounds, spår och performance-upplägg samlas i anpassade, kreativa minnesplatser som kallas ”Scenes”. En Scene kan vara en hel låt, en del av en låt eller en utgångspunkt där dina favoritljud anges precis som du vill. Scenes kan kopplas samman eller ändras direkt utan några pauser eller störningar. Du ska inte behöva fundera på hur många effekter som är tillgängliga eller om du kan ändra ett ljud sömlöst utan behöva begränsas av komplexa patcher. Med FANTOM kan du fokusera helt på din musik utan att behöva rationera processorkraften. Och med så mycket kraft under huven kan du köra alla 16 parterna – med alla tillgängliga effekter – samtidigt, med full ”patch-remain” för steglösa övergångar. Det är som att ha kraften hos två kompletta FANTOM i en.

FANTOMs flexibla och expanderbara ljudmotor utnyttjar årtionden av forskning och utveckling – vilket ger dig mängder av inspirerande och autentiska elektroniska, akustiska och hybriduppbyggda ljud. Kombinera olika synteser och samplingteknologier med integrerade analoga filter för nya och ovanliga sound – och utnyttja nya ljudexpansioner och möjligheter när de dyker upp. FANTOMs expanderbara ljudmotor baseras på mer än fyra decennier av genre-definierande ljud och reflekterar perfekt Reolands klassiska synthar – men tar också steget in i en ny värld av klanger. FANTOMs kärna drivs av Rolands skräddarsydda Behavior Modeling-krets med smidig och exakt kontroll, mängder av polyfoni och full patch-remain funktion. Och FANTOM är en del av en utbyggbar plattform, med nya ljud och nya möjligheter genom ständig utveckling.

FANTOM kör flera syntesteknologier samtidigt för att återskapa autentiska akustiska och elektroniska ljud, både moderna och klassiska. Du kan också sampla dina egna ljud och trigga upp till 2 GB med loopar och one-shots från pad matrix:en. Det analoga filtret can routas för extra värme och överstyrning, och du kan till och med blan