Roland JUPITER-XM

Självförsörjande, bärbar idé-synthesizer med värme och punch. 37 anslagsdynamiska slim-tangenter, bluetooth, inbyggda högtalare, ZEN-Core ljudgenerator.

20 640 kr 24 månaders räntefri delbetalning: 903 kr/månad

  • Artikelnr: 0553002063
  • 3-6 dagar

Ända sedan lanseringen av JUPITER-4 år 1978 har namnet JUPITER varit synonymt med varumärket Rolands höga kvalitet och populära ljud. Alla Rolands syntar som bär namnet JUPITER innehåller deras mest avancerade tekniska lösningar, har en fantastisk spelkänsla och är byggda med högkvalitativa material. JUPITER-Xm kombinerar en klassisk Roland-design och högkvalitativa material en kraftfull ny syntmotor. Den återskapar troget populära instrument från Rolands långa historia av genre-definierande ljud. Och med flera layers, massor av polyfoni och detaljerad manuell kontroll kan du skapa stora, svävande ljud som låter kristallklart med både värme och tryck.

JUPITER-Xm utmanar vad du tror att en synthesizer kan göra. Dess universum av ljud expanderar ständigt. Den kan jamma med dig, inspirera dig och fånga dina idéer. Du kan bära med dig den var som helst och du behöver inga kablar – inte ens för ström. JUPITER-Xm är en komplett produktions- och performancemiljö som du kan ta med dig under armen.

JUPITER-Xm är utrustad med Rolands senaste ljudmotor, kapabel att förvandlas till legendariska syntar från Rolands långa historia av genredefinierande ljud. Den är så flexibel att den kan reproducera Rolands hett eftersökta analoga klassiker såsom JUPITER-8, JUNO-106 och SH-101, liksom digitala instrument som vintage XV-5080 och moderna RD-pianon. Du får också tillgång till alla Rolands legendariska trummaskiner som ligger till grund för electro- och dance-musiken, som exempelvis TR-808, TR-909 och CR-78. Det är bokstavligen som att sitta i en studio full av vintage-gear, men med moderna funktioner och en kraftfull
syntmotor som låter dig utmana dina kreativa gränser.

Behöver du nåt fantastiskt, snabbt? JUPITER-Xms I-Arpeggio är skapad med den senaste generationens arpeggiator som använder sig av artificiell intelligens – inte bara för att ackompanjera dig, utan för att inspirera dig. I-Arpeggio tar ditt spelande – toner, frasering, fraser – och skapar kompletterande
trumbeats, basslinr, ackord och arpeggierade slinr. Det fungerar simultant på samtliga av JUPITER-Xs fem Parter och genererar patterns som kan skräddarsys och även exporteras till din DAW. JUPITER-Xm skapar inga standardiserade backing tracks utan levererar intelligenta beats och fraser med en kvalitet och genuinitet som lyfter livespelningar och krossar skrivkramp.

Utöver JUPITER-Xs informativa display navigerar du smidigt med hjälp av en panel fylld av ernomiska rattar, reglage och knappar med rätt känsla och storlek. Samtliga kontroller känns tåliga, exakta och svarar otroligt mjukt på båda långa svep och subtila förändringar. Och med dedikerade effektsektioner
och snabba byten mellan syntlager har du total kontroll över varje ljudaspekt. Den här typen av naturlig, hands-on kontroll kommer att ge dig känslan av att du rör vid själva ljudet när du formar det till just det du behöver för stunden. JUPITER-Xm kan göra layers med upp till fem Parter vilket inkluderar fyra för syntar och en för trummor. Ljudmotorn stödjer flertalet autentiska Roland-klassiker så som JX-8P eller JUPITER-8, med tillräckligt mycket poyfoni till att skapa massiva lager och komplexa bakgrundsljud. Skapa den perfekta bas- och lead-splitten med en SH-101 och JUNO-106, skapa imponerande layers med ett RD-piano och de luftiga stråkarna från JX-8P eller skapa en monster-stack av flera JUPITER-8.

JUPITER-Xm är ett kraftfullt kreativt verktyg som passar lika bra i en hemstudio som i en professionell studio eller under en turné. Den har ett stadigt yttre skal i metall och inre komponenter av högkvalitativa material som klarar påfrestningarna under livespelningar och alltid känns solid och exakt.
Funktioner så som balanserade utgångar, många realtidskontroller och pedalingångar gör JUPITER-Xm redo för alla situationer. Som aktiv musiker ska du inte längre behöva välja mellan prestanda och praktisk funktion. JUPITER-Xm har en perfekt balans med ett helt nytt 37-knappars nätt tangentbord som omdefinierar hur ett kompakt tangentbord kan vara. Liten behöver inte betyda billig och plastig, och med JUPITER-Xm får du hela tre oktaver solida och responsiva tangenter på ett utrymme som normalt rymmer långt färre.