Boss RV-500

Reverb- och delay-effekt med ett brett urval av rumsklanger, plus Roland-klassiker som SRV-2000 Reverb och RE-201 Space Echo.

5 590 kr 24 månaders räntefri delbetalning: 276 kr/månad

 • Artikelnr: 0553002113
 • Kontakta oss för leveranstid Finns produkten i butik nära dig?
  • Musikbörsen Sundsvall

Res till nya dimensioner i tid och rymd med RV-500, den mest kraftfulla och allsidiga reverbprocessor  BOSS nånsin skapat. Denna multifacetterade skaparmaskin har klassbrytande 32-bit AD/DA kombinerat med 32-bit/96 kHz floating point processing och makalös programmering och ger dig professionella studioreverb och mer vid dina fötter.

Tolv olika lägen och 21 nyutvecklade reverbalritmer ger en stor mängd klanger, från kompletterande ambiens till djupa, omfamnande ljudatmosfärer. Tack vare RV-500s höktaniga DSP har du tillgång till ett fullfjädrat digitalt delay i varje reverbpreset och du kan även använda två reverbpresets samtidigt! Med MIDI I/O, stöd för kontroll via extern fotomkopplare/expressionpedal och USB för koppling till gratis RV-500 Editor/Librarian mjukvara så är RV-500 helt enkelt den mest avancerade reverbpedalen som finns. 

Highlights

 • Ljud i studioklass med först-i-klassen 32-bit AD/DA, 32-bit floating point processing och 96 kHz sampling rate
 • 12 lägen med 21 reverbtyper, alla med djupgående redigeringsmöjligheter
 • Inkluderar men bred mängd reverbtyper från standard till avancerade plus klassiker från Roland som SRV-2000 Reverb och RE-201 Space Echo
 • A/B Simul mode låter dig använda två reverb samtidigt
 • Valbart om du vill låta reverben klinga ut (Carryover) vid byte av preset eller bypass
 • Kraftfull DSP ger oberoende digitalt delay med modulation i varje reverb preset
 • Grafisk LCD och starka möjligheter till realtidskontroll
 • 297 minnen och praktiska kontroller
 • Valbart om man vill ha buffered-bypass eller true-bypass
 • MIDI I/O för styrning via externa MIDI kontrollenheter
 • USB-MIDI för koppling till RV-500 Editor/Librarian eller en DAW
 • Drivs av fyra AA batterier (medföljer) eller AC-adapter i PSA-serien (medföljer ej)
 • Dimensioner 170 x 138 x 62 mm
 • Vikt 1 kg

I RV-500 finns 21 högkvalitativa reverbalritmer med vilka du kan forma vilken typ av rymd du kan tänka dig. Varje typ inkluderar ett massivt antal justerbara parametrar från decay, density och modulation till EQ, ducking och mer. Alla alritmer är nyutvecklade specifikt för den här pedalen och och tar nytta av all den expertis BOSS skaffat genom årtionden av att designa avancerade reverb. Här finns allt från standards som room, hall och plate till avancerade reverb som shimmer, non-linear, SFX och många fler. Här finns även, helt nytt återskapade, RE-201 Space Echo och SRV-2000 Digital Reverb, två älskade Rolandklassiker från 70- och 80-talen.

Med sin kraftfulla DSP är RV-500 långt mer än en enhet med en enda effekt. Till att börja med ger pedalens Dual mode två oberoende reverb samtidigt; du kan skicka en en fullfrekvenssignal till båda reverben eller frekvensdelade signaler till var och en för att bygga fylliga ljud i fler frekvensområden. När du använder A/B Simul mode, kan du använda två valfria reverbpresets samtidigt, och välja om du vill ha dem i serie eller parallellt eller om de skall mixas och splittas till A/B output. Dessutom innehåller varje preset ett digitalt delay med fullständiga parametrar inklusive modulation och EQ, plus att du för varje preset kan bestämma om reverb och delay skall vara i serie eller parallellt.     

RV-500 har 32-bit/96 kHz AD/DA och överträffar alla industrinormer för pedalbaserade effekter. Alla interna processer är 32-bit floating point och sker med en sampling rate på 96 kHz, och ger en ren ljudkvalité som går bortom de mest exklusiva digitala processorer som används i professionella toppstudios. Om du vill kan du köra signalen helt analogt genom pedalen så den är helt opåverkad av digitala processer. Du kan också välja true-bypass eller buffered-bypass beroende på vad som passar din övriga utrustning bäst.   

RV-500 har en stor LCD som tydligt visar namn på preset, delaytid och annan information som är viktig när du spelar. Den gör det också lätt att se och redigera enhetens alla parametrar och avancerade kontrollfunktioner. Med lättåtkomliga rattar på panelen har du direkt access för att justera viktiga parametrar som pre-delay, high och EQ och effektnivå. Och via USB kan du koppla till en gratis RV-500 Editor/Librarian på din dator för att kunna fjärredigera, backup och mer.

Med fritt adresserbara omko